Szekszárd díszpolgára lett N. Horváth Béla

N. Horváth Bélát a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának (PTE-KPVK) tanévnyitó ünnepségén a Kar dékánja Dr. Szécsi Gábor köszöntötte. Az egykori és jelenlegi kollégák, munkatársak a családtagokkal és barátokkal bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntötték a kitüntetettet. A hallgatók, a korábbi THZ (Tehetséges Hallgatók Zenekara) tagjai megható, szép műsorral kedveskedtek.

N. Horváth Béla


N. Horváth Béla 1984-től a felsőoktatás Szekszárdon történő meghonosításában, fejlesztésében vállalt meghatározó szerepet. Oktatott, kutatott, tanszéket, majd főiskolát, az egyetemi integráció után kart vezetett, rektor-helyettesként és dékánként dolgozott. Intézményvezetői munkája a régió és tolna megye felsőoktatását, társadalmi és gazdasági igényének kielégítését szolgálta.

N. Horváth Béla a Magyar Tudományos Akadémia doktora 2011 óta. Kutatási területe József Attila életműve, továbbá a modern magyar irodalomtörténet és az irodalmi művek tanításának metodikája. Szekszárd Megyei Jogú Város érdekében jelentős kulturális, tudományfejlesztő tevékenységet fejtett ki, dékánként Szekszárd és a régió társadalmi felemelkedését szolgálta.


Gratulálunk!!!


Bővebben: ITT

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .