Emlékezés Gál Jenőre

Gál Jenő

Emlékest az év elején elhunyt Gál Jenő (Evžen Gál) (1957-2024) hungarológus, irodalomtörténész, műfordító, egyetemi tanár tiszteletére. A József Attila Társaság rendezvénye.

Tverdota György, a JAT elnöke és Tuomo Lahdelma, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság volt elnökének visszaemlékezése.

Gál utolsó nagy munkája a Maďarský literární kaleidoskop – 70 doušků maďarské literatury, 70 let maďarského kulturního střediska v Praze” (Magyar irodalmi kaleidoszkóp – 70 kortynyi magyar irodalom, a magyar kulturális központ 70 éve) c. antológia szerkesztése volt, amely a prágai Liszt Intézet és a Malvern kiadó gondozásában jelent meg közvetlenül 2023 karácsonya előtt, tehát a megjelenést még igen, de a kötet bemutatóját viszont sajnos már nem élhette meg. – Gál könyvét Szarka Szilvia méltatja és mutatja be.

Az Emlékest után Közelítések József Attila verseihez címmel József Attila: Mondd, mit érlel… és A hetedik c. verseiről műhelyvitát tartunk.

Kapcsolódó anyagok

Elhunyt Gál Jenő
A költő és a világváros – József Attila idegen nyelven

2 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .