Művészet és pszichoanalízis – A Twin Peaks kísérteties világa

Kedves Érdeklődő! Kedves Barátunk!

Tisztelettel meghívjuk a Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös rendezvényére, a Művészet és pszichoanalízis előadás- és műhelybeszélgetés-sorozat 22. évadának októberi rendezvényére.

A Twin Peaksről azon kultsorozatok közé tartozik, amelyek meghatározták a filmes szakmát, amelyből a mai napig inspirálódnak az utódok, utalásokkal, képi, zenei motívumokkal. A Twin Peaks az örök klasszikus, amelyet nézve az az érzésünk, hogy megnyertük az ötöslottót, majd elvesztettük a szelvényt. Feldolgozhatatlan.

„David Lynch-ről van, aki azt állítja, hogy ha az Unheimliche (magyarul kísértetiesként a köztudatban élő) kifejezést antropomorfizálni lehetne, akkor egészen biztosan az ő alkotásai által jelenne meg. De mi is pontosan az Unheimliche? Miért kiváló példa rá a Twin Peaks? És a baglyok miért nem azok, aminek látszanak? Előadásomban ezekre a kérdésekre keresem a választ.”

DEÁK-KOVÁCS TÍMEA előadása

A sorozat szerkesztője TAKÁCS MÓNIKA.

IDŐPONT:

2023. október 13. (péntek) 18:00

HELYSZÍN:

Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Károlyi utca 16.)

A részvétel INGYENES.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!

Facebook-esemény

Kövess bennünket a Facebookon! Lájkolod?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .