Film készül József Attiláról

Megkezdődött a Reménytelenül című magyar film forgatása, amely József Attila pszichoanalízisét dolgozza fel. A költő szerepében Sütő András, az őt kezelő Gyömrői Editként Michl Juli látható. A filmet Rózsa Gábor írta és rendezi, a vezető operatőr Garai Gábor. A látványtervezésért az a2b Studio (Gergely Andrea és Gergely Barbara) felel. További szerepekben feltűnik Márkus Luca, Adányi Alex, Mult István, Kocsis Gergely, Mikola Gergő.

A film a költő életének egy kevésbé ismert, de rendkívül izgalmas és romantikus időszakát tárja fel. A pszichoanalízis során őszintén beszél gyermekkoráról, traumáiról és a művészethez fűződő viszonyáról a pszichoanalitikusnak. A film nemcsak betekintést nyújt a költő lelki világába, de rávilágít a pszichoanalízis gyógyító erejére is.

A készülő filmben Sütő András – akit korábban a Viharsarokban, a Blokádban és Az almafa virágában láthattunk – alakítja József Attilát, Gyömrői Editet pedig Michl Júlia (Legénybúcsú Extra) játssza. A Reménytelenül írója és rendezője Rózsa Gábor, az ő nevéhez a Mentés Másképp és a Legénybúcsú Extra fűződik.

A forgatás március közepéig tart, a film várhatóan 2025 tavaszán kerül a mozikba.

A gyártó honlapján látható, hogy az alkotók támogatókat keresnek, akik minimum 500 ezer forinttal, de akár tízmilliós összeggel is be tudnának szállni a film elkészültébe.

Forrás: 24.hu, magyar.film.hu, HVG

Egy hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .