Év eleji köszöntő

Részletek Tverdota Györgynek, a József Attila Társaság elnökének leveléből, melyet a tagságnak küldött:

„Megpróbáltatásokkal teli év van mögöttünk, és ami előttünk van, az is próbára teszi türelmünket és kitartásunkat. A József Attila Társaság takaréklángon működött az elmúlt hónapokban.

Én az egész évet és azon belül az év utolsó hónapjait, mi több, valószínűleg a jövő év első hónapjait is József Attila szoros társaságában töltöm. A készülő József Attila-monográfiám készítésében való gyorsabb előrehaladás kifejezetten sokat köszönhet a karantén kényszereinek.

Egyre több értékes megnyilatkozás és dokumentum halmozódott föl, ami megkönnyíti a József Attila Társaság életének újraindulását. Támogatást is nyertünk bizonyos programjaink megvalósítására.

A szokásos év eleji Attila napi újraindulási koccintásunkról sajnálatos módon le kell mondanunk. A virtuális, online együttlét lehetősége azonban fennáll.

Már most elérhető a Balla Zsófiával készült interjú a Litera irodalmi portál Privát Trianon-sorozatában:

https://litera.hu/media/literatv/privat-trianon-balla-zsofia.html

Megtekinthető a Művészet és pszichoanalízis-sorozat újabb archív (2016. január 15-i) előadása:

NÉMETH ATTILA pszichiáter (Budapest): Az alkotó pszichiátriai zavarának tükröződései. Hölderlin, Juhász Gyula és Rilke alkotásaiban.

Közreműködik: BÁNFFY EDIT előadóművész (Budapest), a sorozatot szerkesztette és a műhelybeszélgetést vezette: VALACHI ANNA (1948-2018) irodalomtörténész (Budapest): https://www.youtube.com/watch?v=cVQuVPO2MEM

És megjelent az ItK 2020/5., József Attila-száma, melyben a Társaság tagjai közül Sárközi Éva, Szénási Zoltán, Veres András és magam publikálunk.

Csörsz Rumen István ajánlóját itt olvashatják: https://btk.mta.hu/hirek/1667-tematikus-szamok-jozsef-attilarol-es-a-komparatisztikarol-irodalomtorteneti-kozlemenyek-2020-4-es-5

Mindenkinek boldog új évet kívánunk!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .